sharks

Tjos och Jos satt och höll på med en grej. Hon sa: vad är passionen? Han sa: Det handlar om ett barn. Folket sa: Tacka fan för det när ölen kostar nittifem spänn! Konsekvensen blev att den gamla apan inte kunde sova på flera timmar.

måndag, juni 12, 2006

ett helvete av frivillighet?

idag har gp matchat oss bra. först med en krönika (som är en länk i rubriken) om det vi pratade om i parken: oavlönade kulturarbetare på internet osv. crowdsurfing heter det - att företag tjänar en massa pengar på att glada amatörer och fattiga frilansare gör jobbet. "ett helvete av frivillighet", säger en tänkare som heter lazzarato. är det så?

sedan också en artikel om ett bokförlag som inte ger ut pappersböcker utan bara säljer mp3-filer där författarna själva pratat in sina böcker. de tror att bokbranchen kommer göra samma misstag som musikbranchen gjorde när satte hälarna i marken. de heter junk musik och är inte oroade över fildelning. exempelvis (eller kanske bara? det framgår inte) har de gett ut (eller säger man släppt?) linda skugge och per hagman. och på skövde bibliotek har man börjat "låna ut" mp3-filer. det är det enda biblioteket i sverige hittills som gör det. de är heller inte oroade över fildelning.

sen finns det en utställning om sex som jag tänkte att vi kunde gå på.

och på östra sjukhuset är det den den yngre generationen som styr när chefen är borta, så det knastrar av msn-fingrar. eftersom vi vet att det handlar om att "dela med sig av sina tankar var man än är".